önismeret

Szexuális önismeret

Társadalmunkban a szex még mindig tabu téma, ahogy a családok nagy részében is. Nehezen beszélünk a szexuális témákról és ezt tovább nehezíti, hogy a szexuális aktivitásról sajnos csak gyerekes, orvosi vagy trágár kifejezések állnak rendelkezésünkre, melyek egyáltalán nem alkalmasak egy felnőttek közötti közvetlen, természetes és őszinte beszélgetésre.

A nemiséghez való zavart viszonyunk szexuális önismeretünkre is hatással van. Nem ritka, hogy még a szexuális témákkal kapcsolatos gondolatokra is lelkiismeret furdalás kúszik a tudatba. A média folyamatos tökéletességre buzdítása tovább rontja az esélyünket arra, hogy saját magunk ismeretében és elfogadásában fejlődhessünk, ami egyáltalán nincs jó hatással a párkapcsolatokra.

Aki arra számít, hogy majd a párkapcsolat majd segítséget nyújt nemisége rendberakásában, az nagy valószínűséggel csalódni fog. A legfontosabb, hogy először belül rakjunk rendet, teremtsünk békét, amihez igénybe vehetjük a szexuálpszichológus segítségét. Csak ezután csatlakozzunk egy másik, önmagával békében lévő partnerhez. Ezzel jó esélyt adunk a boldog, kiegyensúlyozott szexuális életre.

Így segíthet a szexuálpszichológus a szexuális önismeretben

A közvetlen beszélgetések kezdetén a fő hangsúly az ismerkedésen és az állapotfelmérésen lesz. A kliens oldódása szépen fokozatosan megadja a lehetőséget arra, hogy a téma részletes megosztása megtörténhessen. Az észrevételek megfogalmazása, átbeszélése után új nézőpontok, irányok kerülhetnek elő, illetve a fejlődni vágyó személyiség számára a szexuális önismereti technikák, módszerek érthetők és alkalmazhatók lesznek. Lehetőség nyílik a szükséges kérdések tisztázására, hogy a bizonytalanság, téves berögződések helyes ösvényre terelődjenek.

A furedi.hu oldalon megtalálod Füredi Krisztián szexuálpszichológus elérhetőségét, aki magas szaktudásával és tapasztalatával kialakítja az önmagad fejlesztésére szolgáló teret és a fejlődésben kísér, támogat. A nála töltött idő a nyitottság és a titoktartás szellemében lehetőséget ad arra, hogy életed további részében képessé válj a szabad szexualitásra immár pozitív szemlélettel, tabumentes keretek között. Így válsz képessé arra, hogy teljes legyen szexuális önismereted, megismerd érzéki-erotikus-szexuális működéseidet, tisztában légy vágyaiddal, szándékaiddal és mindez szégyen, félelem, bűntudat és megfelelési kényszer nélkül valósulhasson meg egy új, élő kapcsolatban.