autómentés m3

Hasznos tanácsok autópályán való lerobbanás esetére

Az ördög sosem alszik, így váratlan, szerencsétlen események bármikor történhetnek. Az autó rendszeres szervizelésével minimalizálni lehet a meghibásodás esélyét, azonban ennek ellenére előfordulhat, hogy mégis valamilyen előre nem látható probléma adódik, amely megállásra készteti az autó sofőrjét és a gépjármű mozgásképtelenné válik. Ha Ön is így járna, ráadásul az autópálya közepén, akkor érdemes megfogadni néhány hasznos tanácsot!

Segítség! Lerobbant az autóm!

Baj esetén a pánik a legrosszabb tanácsadó, ezért bármennyire is nehéz, meg kell próbálni higgadtnak maradni. Sokan előkapják a telefont és olyan ismerősöket kezdenek hívogatni, akikről tudják, hogy értenek az autókhoz. Szerencsés esetben az ismerős valóban kellő tudással és eszközökkel rendelkezik ahhoz, hogy segítsen, azonban, ha nem vagy szeretne biztosra menni, akkor jobb, ha szakszerű segítséget vesz igénybe és az autómentés szakember által valósul meg.

A telefonálgatás helyett először is biztosítani kell az autót, illetve az utasokat. Nagyon fontos, hogy a gépjármű biztonságos helyen álljon, így, ha nincs a közelben egy benzinkút vagy parkoló, akkor keresni a leállósávban kell minél inkább elhúzódni. A vészjelzőt mindenképp be kell kapcsolni, továbbá az autó mögött 200 méterre el kell helyezni az elakadásjelzőt, mivel így szabályos. Éjszakai a láthatósági mellényt is fel kell venni és az autót el kell hagyni, mivel nem biztonságos ott tartani, ezért csak indokolt esetben maradjon a gépjárműben.

Az autómentőre biztonságos helyen kell várni, például a szalagkorlát mögött. Ha a fentebb foglaltakkal megvan, akkor sor kerülhet az autómentő hívásra.

Szakszerű segítség a bajban

Ha nem tudja kit volna érdemes felhívni, akkor néhány jó tanácsot érdemes megfogadni! Célszerű a lerobbanás közelében segítséget kérni, mivel így nem kell sokat várnia és valószínűleg anyagilag sem jár rosszul. A keresőbe érdemes beírni, hogy autómentés non stop, valamint az autópályát, ahol lerobbant, például M3-as autópálya. Természetesen az ár is fontos szempont, azonban a weboldalon feltüntetett árak becsapósak lehetnek, így érdemes erre még a telefonban rákérdezni.